Cursus Omgaan met Geld

Wallet Support is ook inzetbaar voor een cursus ‘Omgaan met Geld’. Door middel van deze cursus worden de deelnemers vaardigheden bijgebracht die helpen bij het krijgen van grip op geld en het vergroten van de financiële zelfredzaamheid.

Door te werken aan bepaalde vaardigheden is deze cursus niet alleen op de korte termijn van toepassing maar wordt er ook veel aandacht besteed aan het doorbreken van gewoontegedrag.

De ideale opzet voor de cursus bestaat uit zes bijeenkomsten van elk 2,5 uur. Tijdens een cursus van deze omvang kunnen alle competenties aan bod komen die nodig zijn om de financiële zelfredzaamheid van de deelnemers te vergroten. De zes bijeenkomsten kunnen in opvolgende weken achter elkaar worden gegeven, maar er mag ook een langere periode tussen zitten. Als er maar tijd is om nieuwe gewoonten aan te leren en gedrag te veranderen, want dan is het effect van de cursus groter.Boekhouding

In het programma van zes bijeenkomsten behandelen we alle basismodules en daarnaast is er ruimte voor één of twee keuzemodules, die u kunt kiezen afhankelijk van de samenstelling van de groep. Zo is er voor ouders een keuzemodule ontwikkeld over de kosten van een kind en financiële opvoeding (Kinderen en geld) en een module om aan rekenvaardigheden te werken (Plussen en minnen).

Uiteraard kunnen we ook maatwerk leveren! Neem hiervoor contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.