Krediet of toch niet?!

Krediet of toch niet?!

Er is bijna geen winkel te vinden waar je niet achteraf of op afbetaling kan kopen. Bij Wallet Support hebben we hier dagelijks mee te maken.

Ik denk ook zeker dat je er zelf weleens mee te maken hebt gehad. Een verjaardag van je partner in zicht maar het salaris duurt nog een week en de rekening is al leeg, toch maar even achteraf betalen. Of je kind die nodig een groter bed nodig heeft, die kunnen we zo niet laten liggen. En ja, dan komt er meestal nog iets in het winkelmandje bij. Betalen dat komt wel, echt… en soms toch niet. 

En dan stapelt het zich op. Het gaat zo makkelijk, de wereld ligt aan je voeten, zoveel mogelijkheden en soms zelfs een krediet.

Toch weet je wel dat het niet slim is. Je weet dat je zoveel % meer betaalt voor het item wat je bestelt maar toch, is het pure noodzaak, hebberigheid?

Een groot gedeelte (op dit moment wel 34%) van de mensen met een lening bij een webwinkel of postorderbedrijf heeft een betaalachterstand. En de enorme rente bij deze shops liegen er niet om.

Gelukkig vindt het kabinet er ook wat van; klanten moeten minder makkelijk een krediet kunnen krijgen bij een webwinkel. En bij Wallet Support zijn we het er helemaal mee eens. Niet omdat we de mensen de spullen niet gunnen maar omdat wij zien wat het teweeg brengt als je je niet aan de betaalafspraken kunt houden. Wij gunnen iedereen een financieel gezonde toekomst!

Ondanks je excuses, de noodzaak, je enorme drang op iets te kopen; Geld uitgeven doe je alleen als je daar ook daadwerkelijk de financiële ruimte voor hebt. En heb je die niet, ga dan creatief om met je geld. Misschien kun je wel ruilen, iets verkopen op Marktplaats, een bezoekje brengen aan de kringloopwinkel.

Het is zoveel meer bevredigend als je iets kunt kopen wat je nodig hebt of graag wilt hebben en je hebt ervoor gespaard. Toch ook veel fijner als je gewoon de rekening direct kunt betalen en niet met aanmaningen of incassobureaus wordt geconfronteerd?

Is dat wel zo op dit moment en kom je er niet meer uit? Bel of mail ons dan, we kunnen je er echt mee helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *