Zomervakantie! Kop in het zand of een nieuwe start?

Zomervakantie! Kop in het zand of een nieuwe start?

Op dit moment is het hartje zomer. Bijna iedereen om je heen geniet van vrije dagen en de vakantietijd. Misschien ben je zelf ook er lekker even tussenuit geweest of heb je je vakantie nog tegoed. Even niets aan je hoofd en alleen maar genieten. Of toch niet helemaal…

Uitstel?

Voor veel mensen is de zomerperiode ook een periode van uitstel. Financieel loopt het al even niet op rolletjes en het vakantiegeld is opnieuw niet besteed aan het afbetalen van enkele achterstanden of voor een buffer voor de vakantie en de onvoorziene uitgaven. Al had je je dat misschien zo voorgenomen eerder dit jaar. Toch nog even genieten en misschien wel de kop in het zand steken wat de financiën betreft.

Helaas is dat iets wat wij bij Wallet Support wel merken. We begrijpen goed dat dit een periode is waarin je nog even voor de laatste keer wilt kunnen genieten zonder je druk te maken over je inkomsten en uitgaven of de aflossingen die je hebt afgesproken. Maar misschien ga je juist hierdoor wel net te ver achteruit. Oppassen dus! Juist nu al de knop om en nieuwe overzichten en plannen maken!

Het kan zo’n verschil maken als je er op tijd bij bent. Misschien heb je al 5 maanden je zorgverzekering niet betaald en 1 maand langer betekent een premie betalen voor wanbetalers die hoger is dan je normale basisverzekering. Of misschien heeft het incassobureau of je schuldeiser de stap gemaakt naar de deurwaarder in deze periode. Dit betekent extra kosten die je zelf zal moeten afbetalen. Zonde toch?!

Nieuwe start!

Ondanks dat het misschien niet je allerleukste vakantie invulling is kan het je wel heel veel rust geven en een nieuwe start en kun je met een stuk minder zorgen genieten van de vrije dagen die je nog tegoed hebt. Of van de periode dat je straks met je kinderen de nieuwe schoolspullen moet aanschaffen en dat je weet dat je hier wat voor apart hebt kunnen leggen. Daar kun je toch meer van genieten dan van het idee dat je straks echt door het stof moet na je vakantie! Dus kruip even een avondje achter je computer en zet alles eens goed op een rij. Het hoeft echt geen dagen te duren voordat je deze nieuwe overzichten en plannen hebt opgesteld.

Kom je er zelf niet uit dan helpen wij je natuurlijk graag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *