Budgetbeheer

Wilt of kunt u (tijdelijk) niet zelf uw financiën beheren en is bewindvoering niet noodzakelijk? Dan is budgetbeheer misschien iets voor u!

Budgetbeheer bij Wallet Support?

  • Betrouwbaarheid – uw situatie is bij ons in veilige handen
  • Persoonlijke benadering – elke situatie is anders
  • Rust en stabiliteit – een helder financieel overzicht en duidelijke communicatie
  • Snel & accuraat – geen wachttijden en snel resultaat

Bent u ook toe aan financiële rust en overzicht, heeft u schulden en lukt het nu niet om dit zelf voor elkaar te krijgen dan helpen wij u graag! Wallet Support biedt verschillende mogelijkheden om u weer op weg te helpen naar een financieel gezonde toekomst.

Wat houdt budgetbeheer in?

Budgetbeheer houdt in dat iemand uw geld beheert en dit volgens een vastgesteld budgetplan beheert waardoor u niet meer uitgeeft dan u ontvangt. Dit budgetplan stellen wij met u samen en is altijd op maat gemaakt voor uw persoonlijke situatie.

Met budgetbeheer komt er rust in uw financiële situatie en worden er (nieuwe) schulden voorkomen. Binnen korte tijd krijgt u rust en overzicht over uw situatie en heeft u zekerheid dat uw vaste lasten (en eventuele aflossingen) betaald worden.

Wat levert budgetbeheer op

budgetbeheerAls er gestart wordt met budgetbeheer zorgen we voor inzicht in uw inkomsten, uitgaven en eventuele schulden. Daarnaast maken we afspraken over de betalingen die er uitgevoerd moeten worden, worden er reserveringen afgesproken voor onverwachte uitgaven en indien noodzakelijk lossen we schulden af. U krijgt zelf een afgesproken bedrag als leefgeld, per week of per maand. De hoogte hiervan is afhankelijk van uw budgetplan die we vooraf opstellen. Wallet Support heeft een persoonlijke aanpak en werkt samen met u aan financiële zelfredzaamheid. Dat wil zeggen dat u na een bepaalde (afgesproken) periode, weer zelfstandig in staat bent om uw financiële administratie zelf op te pakken als u dat wilt.

Voor wie is budgetbeheer?

Budgetbeheer is er voor iedereen die tijdelijk niet financieel op eigen benen kan of wil staan. Misschien voor uzelf of een familielid. Een schuldhulpverlenende organisatie kan u verplichten om een budgetbeheerder in te schakelen.

Kosten budgetbeheer

De kosten voor budgetbeheer bedragen eenmalige opstartkosten en een vast bedrag per maand. Wilt u een vrijblijvende indicatie voor uw situatie dan kunt u dit uiteraard opvragen.

Is er sprake van een schuldhulpverleningstraject dan zijn de kosten van het budgetbeheer vrijgesteld van btw.

Contact met Wallet Support

Bent u benieuwd wat Wallet Support als budgetbeheerder voor u kan betekenen? Neem dan contact op! Vul het contactformulier in op de website.