Verslaving

Het kan gebeuren dat je een verslavingsprobleem hebt (o.a. alcohol, cannabis, cocaïne, gokken, gamen, seks etc.) waardoor het voor jou lastig is om rond te komen. Het in standhouden van een verslaving kost vaak veel geld en in veel gevallen wordt het een onhoudbare situatie om de vaste lasten te blijven betalen.

Behandeling

Een behandeling van de verslaving door een professionele hulpverlenende instantie is natuurlijk de allereerste en belangrijkste stap! Er zijn verschillende organisaties waar je terecht kunt om hiervoor in behandeling te gaan.

Vaak is het erg fijn om naast de behandeling ook de financiële zaken weer op orde te krijgen. Financiële problemen bezorgen vaak stress en onrust en dat is juist heel nadelig in een behandeling om van je verslaving af te komen. Het kan je herstel letterlijk in de weg staan. 

Misschien heb je ook een tijd lang een dubbelleven moeten leiden om je verslaving in stand te houden. Dit is natuurlijk ook heel kostbaar. Weet dat je niet alleen bent en dat je je echt niet hoeft te schamen voor je situatie. Je verhaal is echt veilig bij ons.

Oplossing

Bij Wallet Support raden wij aan om, naast hulpverlening voor je verslaving, in budgetbeheer te gaan om de financiële situatie weer op orde te krijgen. Sommige organisaties kunnen dit ook naast het hulpverleningstraject verplichten.

Wat houdt budgetbeheer in?

Budgetbeheer houdt in dat iemand je geld beheert en dit volgens een vastgesteld budgetplan beheert waardoor je niet meer uitgeeft dan e ontvangt. Dit budgetplan stellen wij met jou samen en is altijd op maat gemaakt voor je persoonlijke situatie.

Met budgetbeheer komt er rust in je financiële situatie en worden er (nieuwe) schulden voorkomen. Binnen korte tijd krijg je rust en overzicht over je situatie en heb jij zekerheid dat je vaste lasten (en eventuele aflossingen) betaald worden.

Contact met Wallet Support

Ben jij benieuwd wat Wallet Support als budgetbeheerder voor jou kan betekenen? Neem dan contact op! Vul het contactformulier in op de website.