Budgetcoaching

Kom je maandelijks geld tekort? Wil je meer grip op je inkomsten en uitgaven of bent je gewoon weg het overzicht in de financiële huishouding helemaal kwijt? Dan is budgetcoaching iets voor jou!

Budgetcoaching, wat is het?

Als budgetcoach helpen wij je om je financiële situatie weer in balans te brengen. Wij bekijken samen de mogelijkheden om je in- en uitgaven weer in balans te krijgen. Samen maken wij een duidelijk financieel overzicht en gaan wij eraan werken om de ontstane problemen uit het verleden in de toekomst te voorkomen.

Wat levert budgetcoaching mij op?

Elk coaching traject is persoonlijk en daarom ook bij iedereen anders. Wij werken met een vaste structuur waarin wij samen met jou naar een goed eindresultaat werken.

Stappenplan budgetcoaching

1. Intake
Om elkaar beter te leren kennen en om inzicht te krijgen in jouw situatie maken wij als eerste stap een afspraak voor een intakegesprek. Dit kan bij jou thuis maar als je liever op neutraal terrein wilt afspreken dan kan dat ook bij mij op kantoor.

Voordat de intake plaats gaat vinden vragen wij je om, indien mogelijk, alvast al papieren bij elkaar te zoeken en een inschatting te maken van je in- en uitgaven per maand. In het geval van schulden is het handig om hier ook een overzicht van te hebben. Vind je dit allemaal wat lastig dan kunnen wij dit ook na het intakegesprek oppakken.

2. Inventarisatie en overzicht
Als je na de intake besluit om verder te gaan met het coaching traject dan gaan wij verder met de inventarisatie van uw inkomsten, uitgaven en eventuele schulden en stellen wij een maand- en jaaroverzicht op.

3. Budgetplan
Samen gaan wij werken aan een budgetplan en adviseren wij je op het gebied van besparen en het vergroten van de inkomsten.

Als je het wenst kunnen wij je ook begeleiden bij het opzetten van een administratie en eventueel het onderhandelen met schuldeisers.

Budgetcoaching, voor wie?

Budgetcoaching kan in veel situaties ingezet worden. Veelal gebruiken mensen met financiële problemen budgetcoaching zodat erger wordt voorkomen en men zelf de draad weer op kan pakken. Budgetcoaching kan ook als preventief middel worden ingezet bijvoorbeeld bij een (dreigend) ontslag, een scheiding of bij je kind.

Kosten budgetcoaching

De kosten voor budgetcoaching bedragen eenmalige opstartkosten voor langere coach trajecten gaan we na de opstart verder op en een vast uurtarief. Elke situatie en elk persoon is anders, het is daarom lastig in te schatten wat in jouw situatie het aantal uren zijn. Wil je een indicatie voor jouw situatie dan kunnen we dit uiteraard bespreken zodat wij een passende offerte kunnen doen.

De kosten voor budgetcoaching zijn belast met 21% btw.

Contact met Wallet Support

Ben je benieuwd wat Wallet Support voor jou kan betekenen? Neem dan contact op! Vul het contactformulier in op de website.